Blog #7 New beginnings

Feest

Ik besefte me deze week pas dat door alle december drukte mijn 5-jarig ZZP-anniversary mij helemaal ontschoten is. En dat terwijl er de afgelopen 5 jaar zoveel gebeurd is en zoveel moois is om dankbaar voor te zijn! Ooit waren de aluminium tekstarmbanden mijn specialisme en grootste bron van inkomsten, inmiddels maak ik nu ook 14 karaat gouden trouwringen. Hoe bijzonder is dat?

Eenzaam

De druk van een hectische kantoorbaan waar ik de hele dag collega’s om mij heen had, heb ik geen dag gemist. Heerlijk vind ik het om ’s morgens in mijn sweatpants en messy knot op mijn hoofd achter mijn werktafel te kruipen. En in alle rust (of met een lekker muziekje van mijn eígen keuze) de mooiste creaties voor jullie te mogen maken. 

Naast deze heerlijke rust van het werken vanuit huis waren er nog genoeg momenten waar ik nieuwe mensen ontmoette; in de beginjaren deed ik bijna elk weekend mee aan een creatieve markt in verschillende steden. Later kwam Collectiv. Conceptstore in Den Haag waar ik zelf ook meewerkte in de winkel. En ook tijdens de CC workshops zat het vol met allemaal leuke en interessante mensen. Nee, eenzaam heb ik mij gelukkig nooit gevoeld en had ik op deze manier de perfecte balans voor mijzelf gevonden.

City life

Ook op privé vlak is er in de afgelopen vijf jaar veel veranderd. Toen ik anderhalf jaar geleden op zoek moest naar mijn eigen woonruimte was het nog een behoorlijke uitdaging om als ZZP-er iets normaals te kunnen huren. Na een lange zoektocht kwam mijn huidige appartementje dan ook als een geschenk uit de hemel zetten. 

Maar het wonen midden in het centrum van Den Haag is niet goedkoop en het blijkt inmiddels dat ik als eenverdiener met een wisselend inkomen soms spannende tijden beleef.

Missie

Dit jaar heb ik de keuze gemaakt om mijzelf iets meer ademruimte en rust in mijn hoofd te gaan geven. Ik wil weer méér kunnen genieten van CC en af van de hoge prestatiedruk die ik steeds vaker begon te voelen. Hierdoor blokkeerde mijn creatieve energie, wat dan vervolgens weer voor frustraties zorgde.

Mijn missie voor januari is dus het vinden van een leuke bijbaan waar ik even een hele andere energie van ga krijgen. Een nieuw begin, maar toch ook weer niet helemaal!

Liefs, Melina

 

Terug naar blog

2 reacties

Top meis! Heel veel succes maar dat gaat je wel lukken. Dikke kus💋

Astrid

Heel veel succes!

Linda

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.